De parachutelandingen beïnvloeden nu eenmaal het woongenot van inwoners uit de gemeente Albrandswaard op negatieve wijze. Er wordt veel gesprongen, zeker uitgaande van de mate waarin gesprongen werd vóór de coronacrisis en die in de toekomst weer te verwachten is. Ook zijn er nog steeds vragen en onduidelijkheden zijn over de (verkeers)veiligheid in het nieuwe landingsgebied en over de impact op de natuur. Wij pleiten daarom voor een betere balans tussen natuur, rust en recreatie.

Om die reden sturen wij aan dat de vereniging die de parachutesprongen organiseert ook op zoek gaat naar een tweede landingsplek. Dat is bovendien voor de vereniging zelf ook beter, want het maakt ze onafhankelijker. Daarnaast heeft de gemeenteraad nu besloten dat er niet langer op zondag geland kan worden in de polders van Albrandswaard. Bovendien wordt de eerste stap gezet naar het opstellen van beleidsregels voor parachutelandingen, zodat de gemeente altijd de regie houdt over het eigen grondgebied.

Tijdens de raadsvergadering van 7 februari 2022 heeft GroenLinks/PvdA samen met het CDA een motie ingediend om dit alles te regelen. De motie is hier terug te vinden. Deze motie kwam na een langdurig en zorgvuldig proces waarin GroenLinks/PvdA steeds in contact stond met inwoners en de gebiedscooperatie van het Buijtenland van Rhoon.