Nieuws

Eerste exemplaar verkiezingsprogramma GroenLinks Albrandswaard voor burgemeester Wagner

Eerste exemplaar verkiezingsprogramma

ALBRANDSWAARD – Burgemeester Hans Wagner ontving afgelopen woensdag uit handen van lijsttrekker James Scharink het eerste exemplaar van het verkiezingsprogramma van GroenLinks Albrandswaard. ‘Een burgemeester staat boven de politieke partijen in een gemeente’, aldus burgemeester Hans Wagner, ‘maar ik waardeerde ik het zeer dat GroenLinks kwam kennismaken en mij het verkiezingsprogramma kwam overhandigen’.

Lees verder

GroenLinks in debat over duurzaamheid

James Scharink, debat RTV Rijmond

Gisteren was op RTV Rijnmond/Albrandswaard het eerste lijsttrekkersdebat in onze gemeente. Namens GroenLinks mocht James Scharink het debat over het thema duurzaamheid aangaan met Martijn Heezen en Hans van der Graaff. 
 

Lees verder

GroenLinks Albrandswaard stelt kandidatenlijst vast

Op de algemene ledenvergaderingen in november 2017 is de kandidatenlijst voor GroenLinks Albrandswaard vastgesteld. GroenLinks doet in 2018 voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Albrandswaard. De kandidatenlijst is opgesteld uit vier enthousiaste Albrandswaarders met een groene inslag.

Lees verder

Klimaatneutraal?

Op het eerste oog lijkt het er op dat Albrandswaard aan het verduurzamen is, maar schijn bedriegt. Wethouder Goedknecht heeft dan wel her en der voor wat zonnepanelen gezorgd, maar op het totale verbruik in onze gemeente stelt het nog niet veel voor. Zelfs het geplande zonnepark langs de A15 zal in het meest gunstige geval maar net iets meer dan 10% van de Albrandswaardse huishoudens van elektriciteit kunnen voorzien.

Lees verder

GroenLinks doet mee aan verkiezingen Albrandswaard

Na de geweldige winst voor GroenLinks in de Tweede kamerverkiezing in maart jongstleden, heeft het bestuur van GroenLinks BAR besloten om in 2018 mee te doen met de verkiezingen in Albrandswaard. Voorzitter Henk van Houcke: “GroenLinks doet al jaren mee in de gemeenteraden van Ridderkerk en Barendrecht. We willen het groene geluid nu ook graag in Albrandswaard laten klinken”.

Lees verder

Sluiten zwembad

Geachte mevrouw Rombout, 

Recentelijk lazen wij – tot onze grote schrik – dat de sluiting van het zwembad Albrandswaard nu wel erg dichtbij dreigt te komen. Vanaf 2018 kan het niet langer openblijven zonder geldelijke steun van de gemeente.  Een zaak die u aan het hart gaat, zoals u in de Schakel van 22 november 2016 aangaf.

Lees verder