Nieuws

GroenLinks één zetel! Albrandswaard, bedankt!

Albrandswaard Bedankt!

Het is tijd voor verandering in Albrandswaard! Op 21 maart 2018 hebben 671 Albrandswaarders op GroenLinks gestemd. En alhoewel er op de verkiezingsavond even de hoop was op twee zetels, zorgt dit aantal in de definitieve uitslag voor één zetel in de gemeenteraad in Albrandswaard. Een zetel die we koesteren en waar we trots op zijn. Om vanuit het niets zoveel Albrandswaarders achter je te krijgen is een grote eer. U kunt er van op aan dat ik er de komende jaren vanuit de raad alles aan zal doen om onze idealen en beloftes waar te maken.

Lees verder

Denken op de lange termijn

De afgelopen vier jaar heeft de gemeenteraad van Albrandswaard bol gestaan van afscheidingen, ruzies en gebroken verkiezingsbeloftes. Maar nu is het tijd voor verandering. GroenLinks Albrandswaard is namelijk een nieuwkomer in onze gemeente en wij gaan het anders doen. Wij staan op afstand van de huidige partijen en willen een nieuwe manier van politiek bedrijven. GroenLinks staat voor verbinding, vertrouwen en hoop. Geen verdeeldheid, geen scheuringen in partijen, geen egoïsme. Geen zoektocht naar winst op korte termijn, maar naar ons gemeenschappelijke belang op de lange termijn.

Lees verder

Het referendum over de 'Sleepwet'

Op 21 maart is - naast de verkiezingen voor de gemeenteraad - ook het referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Deze wet wordt ook wel de 'Sleepwet' genoemd. Na invoering van deze wet kunnen geheime diensten een sleepnet inzetten en onschuldige mensen in groten getale aftappen. GroenLinks is hier tegen!

Lees verder

GroenLinks huis aan huis in Rhoon

GroenLinks Albrandswaard Huis-aan-huisactie

ALBRANDSWAARD – Op zaterdag 17 februari heeft GroenLinks Albrandswaard een huis aan huis actie gehouden in Albrandswaard. De verkiezingskandidaten en vrijwilligers belden deze dag onder andere aan in de Hovenier, Nachtwaker en Kruisvaarder in Rhoon-Noord.

Lees verder

Eerste exemplaar verkiezingsprogramma GroenLinks Albrandswaard voor burgemeester Wagner

Eerste exemplaar verkiezingsprogramma

ALBRANDSWAARD – Burgemeester Hans Wagner ontving afgelopen woensdag uit handen van lijsttrekker James Scharink het eerste exemplaar van het verkiezingsprogramma van GroenLinks Albrandswaard. ‘Een burgemeester staat boven de politieke partijen in een gemeente’, aldus burgemeester Hans Wagner, ‘maar ik waardeerde het zeer dat GroenLinks kwam kennismaken en mij het verkiezingsprogramma kwam overhandigen’.

Lees verder

GroenLinks in debat over duurzaamheid

James Scharink, debat RTV Rijmond

Gisteren was op RTV Rijnmond/Albrandswaard het eerste lijsttrekkersdebat in onze gemeente. Namens GroenLinks mocht James Scharink het debat over het thema duurzaamheid aangaan met Martijn Heezen en Hans van der Graaff. 
 

Lees verder