Nieuws

GroenLinks Barendrecht stelt kandidatenlijst vast

GroenLinks Barendrecht gaat voor vijfde keer meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. In de ledenvergadering van de afdeling Albrandswaard, Barendrecht en Ridderkerk  is voor elk van de gemeenten de kandidatenlijst vastgesteld. De top drie van de Barendrechtse lijst met 17 kandidaten vertegenwoordigt drie generaties. Lijstrekker is Arie Kooijman (67), nummer 2 is Ada Dekker (40) en nummer 3 Sybe de Werk (19).  De afgelopen vier jaar heeft Arie Kooijman zich ingezet in de Barendrechtse gemeentepolitiek, eerst als buitengewoon commissielid en de afgelopen ander half jaar als gemeente raadslid. In Albrandswaard gaat GroenLinks voor de eerste keer meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Klimaatneutraal?

Op het eerste oog lijkt het er op dat Albrandswaard aan het verduurzamen is, maar schijn bedriegt. Wethouder Goedknecht heeft dan wel her en der voor wat zonnepanelen gezorgd, maar op het totale verbruik in onze gemeente stelt het nog niet veel voor. Zelfs het geplande zonnepark langs de A15 zal in het meest gunstige geval maar net iets meer dan 10% van de Albrandswaardse huishoudens van elektriciteit kunnen voorzien.

Lees verder

GroenLinks doet mee aan verkiezingen Albrandswaard

Na de geweldige winst voor GroenLinks in de Tweede kamerverkiezing in maart jongstleden, heeft het bestuur van GroenLinks BAR besloten om in 2018 mee te doen met de verkiezingen in Albrandswaard. Voorzitter Henk van Houcke: “GroenLinks doet al jaren mee in de gemeenteraden van Ridderkerk en Barendrecht. We willen het groene geluid nu ook graag in Albrandswaard laten klinken”.

Lees verder

Sluiten zwembad

Geachte mevrouw Rombout, 

Recentelijk lazen wij – tot onze grote schrik – dat de sluiting van het zwembad Albrandswaard nu wel erg dichtbij dreigt te komen. Vanaf 2018 kan het niet langer openblijven zonder geldelijke steun van de gemeente.  Een zaak die u aan het hart gaat, zoals u in de Schakel van 22 november 2016 aangaf.

Lees verder

Don Quichot

Natuurlijk kunnen er niet zomaar overal en nergens windturbines worden geplaatst. De locatie moet doordacht zijn en inwoners van Albrandswaard moeten vanzelfsprekend zo min mogelijk overlast ervaren. Maar mocht de gemeente niet meewerkten, zal de provincie zelfstandig locaties bepalen. En tegen die tijd zullen alle af- en aanvliegende veldleeuweriken en bijen op de Essendijk ongetwijfeld door alle CO2-vervuilende kolencentrales zijn verdreven.

Lees verder

Verantwoord hout stoken

Wat kun je doen?
Zelf stoken is ‘hot’. Al ongeveer 20 procent van de Nederlandse huishoudens heeft een met hout gestookte verwarmingsinstallatie in huis. Knispert er bij jou thuis ook een open haard of houtkachel of ben je van plan deze aan te schaffen? Goed en gezond ‘stoken’ vergt aandacht. 

Wanneer je niet op een juiste manier je hout stookt kan dit voor omwonenden overlast opleveren in de vorm van geurhinder, gezondheidsklachten en roetneerslag. Daarom 10 stooktips voor houtkachel en open haard:

Lees verder